Här får unga enklast jobb

Att få sitt första jobb är stort och är man skoltrött så kan det vara något otroligt uppfriskande. Det finns några yrken där det råder personalbrist, så känner man att man vill ha ett jobb snabbt bör man satsa på bland anat kock, murare eller sjukskötare. 

972223-closing-the-contractSka man få sitt drömjobb gäller det att man siktar högt. Men, man kan behöva landa någonstans under tiden för att inte tappa fotfästet och även för att man ska kunna komma in på arbetsmarknaden. Vi har i tidigare artikel skrivit om hur man ska med roligare sommarjobb locka fler unga människor, och detta är en mycket bra lösning för att skapa ett ökat sug att börja jobb och även att börja ta ett större ansvar. Enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har vi aldrig tidigare haft så många lediga jobb som vi faktiskt har nu, så vill man ha ett jobb kan det vara värt att kolla in vilket yrke man ska satsa på om man snabbt vill ha jobb skriver Aftonbladet.

”Enligt arbetsmarknadsministern råder det stor brist på allt i från sjuksköterskor med olika inriktningar till VVS-kunniga och ingenjörer. En del bristyrken kräver dock inte alltid högskoleutbildning. Det kan räcka med som mest 1,5 års utbildning efter gymnasiet för att få ett jobb snabbt.”

I artikeln tar de även upp de yrken som man ska satsa på om man snabbt vill ha jobb, det är bland andra kockar, telefonförsäljare, bagare, bilmekaniker, undersköterskor och målare. De finns även jobb som är svårare att söka och som man kan komma att få kämpa för, men kanske är det mödan värd då man ska befinna sig många timmar på jobbet?