Starta företag – Vad behövs?

Är det dags att äntligen förverkliga den där drömmen som du haft i många år om att hoppa ur hamsterhjulet och starta ditt alldeles egna företag. Det är inte så svårt som det låter och nästan ingen som gör det ångrar sig efteråt.

Har du gedigen kunskap och en idé så är det dags att satsa. Det första steget är ett välja en bolagsform och registrera ditt bolag på Bolagsverket. De vanligaste företagsformerna är aktiebolag, enskild näringsidkare och handelsbolag. Vilken form du ska välja beror på dina omständigheter. Alla har sina fördelar och nackdelar. Nyligen sänktes kravet på aktiekapital från 50 000 till 25 000 vilket innebär att fler får möjlighet till att starta eget.

”Ökat intresse för att starta eget när krav på aktiekapital sänks” Säger Sveriges Radio.

Ta de första stegen

startNär du har valt din bolagsform ska du registrera ditt bolag på Bolagsverket. Alla aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar måste registreras. Det är då du väljer namn och SNI-kod och får sedan ett registreringsbevis. När detta är fixat behöver du kolla upp vad du mer behöver för just ditt företag, till exempel F-skattsedel och momsregistrering. Nu är det dags för den lite roligare delen av nyföretagande. Du behöver göra en logga som representerar dig och ditt företag. Tryck upp loggan på profilprodukter för att marknadsföra ditt nystartade bolag. Detta kan du göra på brandnewprofile.com.

Första tiden med eget företag

När ditt företag är igång är det dags att ragga kunder. Utan dina kunder har du inget att göra så detta är en viktig del av starten. Idag finns det tusen olika sätt att få ditt företag att synas på men det första steget för många är att skapa en hemsida. Nästan alla använder internet för att söka och hitta information så lägg lite krut på din hemsida. Använd också sociala medier för att nå ut med ditt bolag. Traditionell marknadsföring som annonser och att närvara på olika mässor är också ett bra sätt att synas på. Sen kommer kunderna att börja rulla in och ditt företag är igång. Allt fler väljer att lämna det trygga och tråkiga bakom sig och starta ett eget företag, gör det du också!