Inred kontoret rätt

Det finns en hel del saker som behövs på ett kontor, och vissa saker kanske man glömmer av när det är dags att inreda – därför är det viktigt att se till så att man inreder kontoret rätt och med rätt saker och tillbehör för att få en fungerande arbetsyta som främjar kreativitet.

9511073-home-office-desk-flat-design-long-shadow-work-desk-computer-and-stationeryPå ett kontor finns det saker som måste finnas, och också saker som borde finnas. Speciellt när det kommer till att skapa en yta som främjar kreativiteten. Saker som varje arbetsplats bör ha är till exempel en etikettskrivare på kontoret för att kunna märka upp pärmar, skåp och dokument med mera för att hålla en bra ordning och för att effektivisera. Men med det sagt ska man kanske inte tro att det är det enda som behövs. Vill man just öka kreativiteten kan man tänka på hur man väljer att inreda. Till exempel i tidningen Kollega tar man upp Feng Shui som en stor aspekt för hur bra medarbetarna presterar på kontoret. Vad man ska tänka på är bland annat hur man ställer skrivborden i ett kontorslandskap. De ska inte stå mot varandra för då blockerar man de anställdas energier och man ska även tänka på ljusinsläppet samt att man för syrets skull ska inreda med mycket grönt, och dessa växter ska man då också ställa på ett speciellt sätt. Följer man de tankesättet kommer energin att flöda på kontoret vilket sedan kommer medföra att kreativiteten ökar. Hemma däremot, på hemmakontoret är det andra saker man ska tänka på i inredningen.

Så inreder du hemmakontoret rätt

När man ska inreda ett kontor hemma gäller det att göra så det blir så inspirerande som möjligt. Det är något man kan göra genom att tänka på både valet av färg och valet av möbler man har där, enligt Metro Mode som menar att de traditionella kontorsmöblerna förvisso är bra, men något tråkiga. Vad man istället ska göra är att satsa på saker och inredning som gör att man blir glad och för att lyckas finns en hel del saker man kan göra. Något som till exempel Elle Decoration tipsar om är följande:

  • Röd tråd och enkelhet – det är ett kontor inget annat, så välj saker du gillar och håll en röd tråd mellan dessa, gör det dock inte för mycket bara då blir det lätt plottrigt.
  • Ha störst fokus på stolen du väljer – nyckeln till ett bra hemma kontor som du vill spendera tid i är att du har en skön stol att sitta på, då orkar du jobba längre och kan vara mer kreativ.
  • Förvaring är a och o – här kommer etikettskrivaren in även i hemma kontoret, märk upp och lägg undan dina kontorsprylar i smart, gärna dold, förvaring där var sak har sin plats.