Så marknadsför du ditt företag med profilprodukter

Profilprodukter är både ett enkelt och billigt sätt att marknadsföra ditt företag på, oavsett vilken bransch som du arbetar i. Idag finns det en mängd olika slags profilprodukter att använda.

Oavsett vilket slags företag du driver, så behöver du satsa på marknadsföring. För att lyckas med din marknadsföring bör du börja med att skapa en marknadsföringsplan. Genomtänkt och riktad reklam är både mer effektiv utifrån att få kunder, men också ur ett ekonomiskt perspektiv. Du vill inte spendera pengar på reklam som inte för företaget framåt. Det är därför som profilreklam kan vara värt att satsa på, då den både är ekonomiskt billig och lätt uppmärksammas av intresserade blivande kunder.

Använd profilprodukter

Kommer du ihåg pennan, kepsen eller muggen från bilfirman eller mataffären när du var liten? Klassisk profilreklam som företag använt sig av i decennier. Pennan, muggen och kepsen är fortfarande populära att ge bort, men idag finns det så många fler profilprodukter att använda. Det som gör just profilprodukter så effektiva, är att de egentligen är små reklampelare för ditt företag. Istället för att du ska försöka nå kunder på nätet eller i tidningar, försöka ta dig fram i mediabruset, så är det vanliga människor som till vardags använder saker med din företagslogga. Och vilka personer har vi störst förtroende för när vi ska välja frisörsalong, advokatbyrå, bilverkstad eller fotograf? Våra vänner.

Välj rätt profilprodukter

Hur ska du då använda profilprodukterna på bästa sätt? Du måste välja rätt produkter för just ditt företag:

  • Jackor – är perfekt att ge till dina medarbetare. Snygga jackor som de kan använda till vardags. Hur mycket som loggan ska synas beror på branschen.
  • Ge bort pennor – oavsett företag. Men ge bort pennor av en kvalitet som passar din bransch: en advokatbyrå och en bensinstation bör satsa på olika prisnivåer.
  • Muggen är en klassiker. Om du satsar på en lite bättre mugg med bra handtag och som rymmer mycket, så är chansen större att folk använder den till vardags.
  • Skicka med något: om du driver internethandel kan du skicka med en liten profilprodukt i alla paket. Penna, block, keps, mugg eller godis.

Idag är det många kaféer som faktiskt säljer profilmuggar med sin logga, särskilt keramiska to-gomuggar. Då måste du använda en finare mugg och förslagsvis anlita en designer för att muggen ska bli riktigt attraktiv.