Sommarjobb ska locka nya entreprenörer

Entreprenörsandan sjunker i Sverige och nu tar kommunerna tag i detta genom att erbjuda roligare sommarjobb för unga som får testa på entreprenörskänslan och testa sina drömmar. 

”Tanken är att de ska utveckla sin entreprenöriella förmåga. Oavsett om de väljer att bli företagare i framtiden lär de sig att tänka utanför ramarna och att ta för sig”

Detta är vad Malin Green säger, verksamhetschef för ”Roligare Sommarjobb” som startats för att få upp glöden för att starta eget. För man har alltid sett Sverige som ett land med många eld i järnen och människor med nytänkande idéer. Men faktum är att uppgången när det kommer till Entreprenörskap bröts 2014. Det var även en drastisk minskning som det ligger många faktorer bakom. För visst är det säkrast med ett fast jobb där man är en anställd. Med genom Arbetsförmedlingen får man mycket stöd, hjälp och inspiration. Man kan även få hjälp med bitar som redovisning och få redovisningsofferter för att finna den bästa. Så, vad mycket handlar om är att man måste ha tro på sig själv.

Initiativ till entreprenörskap

8913713-luck-pressed-shows-gambling-fortunate-and-riskI 20 kommuner finns nu Roligare Sommarjobb där unga kan få testa på att driva eget företag med lite större trygghet samt att de får en utbildning i hur det fungerar och vilket ansvar som ställs på en. Vad man hoppas på är att få upp glöden i att unga ska känna ett driv i att vilja bli egenföretagare och satsa på sig själv och sina drömmar.