Byt karriär – här hittar du lediga jobb

Trivs du inte med din arbetsplats, ser du inte en personlig utveckling eller vill du bara testa något helt nytt? Då är det dags att söka nytt jobb! Här hjälper vi dig på traven till en helt ny karriär.

bussinessAtt byta jobb eller karriär är inte det lättaste, speciellt inte om man har varit på en och samma arbetsplats en väldigt lång tid och känner sig väldigt bekväm med arbetsuppgifterna och arbetsplatsen. Nu är det istället dags att ta sig ut på okända marker för att söka nya utmaningar och möjligheter.

Det första du ska göra för att ta reda på vilka jobb som går att söka är att använda någon tjänst som listar lediga jobb efter ort, yrke och omfattning. Dessa tjänster finns det många av, men ett bra tips är Careerbuilder.

Nya Wermlands Tidning skriver om de yrken som arbetsförmedlingen spår kommer behöva mer arbetskraft i framtiden vilket öppnar goda möjligheter för arbete och arbetstillfällen. Om du ska ta dig an en helt ny utmaning och vill hoppas på anställning inom en snar framtid ska du satsa på något av dessa yrken: barnmorska, läkare, psykolog, ingenjör, lärare, fritidspedagog, jurist, kock, bartender med flera.

Dags att byta karriär eller inte?

Våga byta jobb. Är du osäker och går runt och klurar på om ditt nuvarande arbete är rätt för dig? Har du varit på en och samma plats alldeles för länge och känner dig nyfiken på något nytt? Det är inte lätt att avgöra om tiden är inne för att byta arbete eller inte. På nyteknik.se nämner man fem frågor man kan ställa till sig själv om man är osäker på om det är tid att byta arbetsplats eller inte.

  • Utvecklas du i den takt du vill?
  • Känns det roligt att gå till jobbet? Känner du dig motiverad och har engagemang?
  • Kan du stå för alla värderingar företaget står för?
  • Känner du att chefen ser dig och vill ditt bästa?
  • Är det rätt tid i livet eller på arbetsplatsen att byta arbete?

Fundera på dessa frågor och överväg om du kan svara positivt eller negativt på dem. Om inte så är det läge att börja fundera på att ta nästa steg.

Lycka till!