Inredningstips till hemmakontoret

Jobbar du mycket hemifrån eller driver du kanske din verksamhet med hemmet som bas? Då är det viktigt att du har ett hemmakontor och att ditt kontor i hemmet är inrett på ett smart sätt som tillåter dig att arbeta där i godan ro – här är några tips på hur du kan göra för att inreda på bästa sätt.

När det är dags att inreda ett kontor hemma finns många saker att tänka på, säkerställ till exempel att du har allt du behöver för att kunna arbeta effektivt under dagen och var noga med att ytoptimera och ta bort saker som du inte behöver dagligen. Är det till exempel nödvändigt att ha din etikettskrivare överst i skrivbordslådan eller kan denna kanske förpassas till en kartong du ställer på en hylla ovanför arbetsytan där du även kan f plats med andra saker du inte använder dagligen? Nästa steg är att se över platsen för ditt kontor. Det behöver inte vara undangömt i ett skrymsle utan ditt kontor kan vara vart som helst, det viktigaste är att du känner arbetsro när du väl befinner sig där.

Våga vara kreativ i inredningen

Något som många ofta glömmer av är det faktiskt är okej att gå utanför ramarna en hel del när det kommer till att inreda ett kontor i hemmet. Det behöver faktiskt inte vara en tråkig plats, tvärt om så är det bättre om dett blir en plats som inspirerar till att vara kreativ. Men tänk på att inte vara alltför inredningsfixerad, tänk även på funktionen och var noga så att du inte belamrar skrivbordet med för mycket prylar och onödiga saker. Använd i stället fantasin och undvik att fastna i att tänka att hemmakontoret ska vara stelt och tråkig, tänk såhär:

”Låt nätta bord, regelrätta skrivbord eller platsbyggda skivor utgöra själva grunden. Till det adderas med fördel en snygg stol och praktiska, personliga detaljer – och varför inte en grön växt eller några fräscha snittblommor?” – läs fler tips och se inspirationsbilder genom att klicka här (öppnas i ny flik).