Anlita advokat vid företagsstart

För den som vill starta företag finns det en del regler att hålla reda på. Många vänder sig till Skatteverket för att få råd och stöttning. När det gäller start av aktiebolag kan det vara klokt att anlita en bolagsjurist för att allt ska bli rätt.

Kvalificerad affärsrådgivning går att få hos https://advokat24.nu/ som är en modern advokatbyrå med många startup-kunder. Advokat24 arbetar som bolagsjurist åt sina kunder och hjälper till med löpande verksamhet samt med försäljning och köp av fastigheter och bolag.

Starta företag

Skatteverket har mycket information på sin hemsida för den som är intresserad av att starta eget. Ett nytt företag kan registreras på verksamt.se. Där hittar nyföretagaren all hjälp som hen kan behöva för att komma igång. Det går också att delta i ”Skatteskolan” som berättar mer om lön, bokföring, företagsformer, moms, preliminärskatt och mer. För den som vill kunna ställa frågor direkt går det också att boka en plats på Skatteverkets informationsträffar via deras hemsida. En bolagsjurist kan hjälpa ditt företag med riskbedömningar, arbetsrättsliga frågor och andra viktiga delar vilket är en fördel för den som är ny på att driva aktiebolag. Att starta företag är enkelt, men det krävs en del arbete och förberedelser för att driva det.

– Om du känner att det här är verkligen vad du vill, så våga ta det här klivet men gör det på ditt sätt. Om du har ett annat jobb vid sidan av eller om du vill satsa fullt ut så gör det, säger företagsrådgivaren Helén Gustavsson till Sveriges Radio.