Våga ta steget och starta eget

Många står och väger för- och nackdelar och det är självklart betydligt smartare än att bara hoppa ut i ovissheten som egen företagare drabbas av. Ingen vet riktigt hur det ska gå, om man får tillräckligt med kunder och om de kommer att uppskatta din produkt eller tjänst. Beroende på vilken bransch du hamnar i så är det vanligt att det första året går trögt både affärsmässigt och ekonomiskt. Det man måste göra är att trots detta, våga bli en egen företagare.

När man talar om eget företag så ser många ett kontor med flertalet anställda i ett kontorslandskap. Detta behöver dock inte alls stämma och även om det finns ett kontor som köpts eller hyrs av http://www.cityfastigheter.se/ men du är den enda anställda. Det kan också vara ett företag i form av en pizzeria, något som många glömmer när man talar om ”egenföretagare”. Det kan på många sätt löna sig att vara sin egen chef och det är genom att man tar sina egna beslut och väljer sin egna väg att gå som gör att man känner sig mer kreativ och att man utvecklas. Det gör mycket för utvecklingen att inte bli hindrad från ett högre håll. Dock är det inte helt enkelt att bli motiverad utan någon push från annat håll och det är främst det man som egen företagare kan sakna i sina kollegor. En annan sak som man kan se inom företagandet är att det är en bristvara på kvinnor, detta för att det inte alltid är gynnsamt att vara kvinna och egen företagare, att vara mamma kan exempelvis försvåra det hela i form av vård av barn:

Färre än en av tre företagare är kvinnor. Om nuvarande förändringstakt håller i sig dröjer det till nästa sekel innan Sveriges företagare består av lika många kvinnor som män, visar ett index från Företagarna. Enligt organisationens vd Elisabeth Thand Ringqvist finns det flera orsaker till att kvinnor föredrar en anställning, försäkringssystemet kan vara en.(Läs hela artikeln här)