Mobilt på jobbet

Det har blivit allt mer populärt att använda sina egna digitala enheter på jobbet och allt fler jobbrelaterade saker går mot det mobila.

affärskvinna-mobil

En ny trend inom företagsvärlden är BOYD, eller bring your own device, som innebär att fler företag låter anställda använda sina privata datorer och mobiltelefoner som arbetsverktyg, rapporterar Svd. För att göra detta på ett smidigt sätt kan man ”boxa” vad som är företagsdata i den anställdas egen enhet. Då får hen som två separata delar på samma enhet, en som är för företagsdata och en för privat data. På stora bolag har man oftast system som inte är anpassade för att köras på servrar som är tillgängliga för privata enheter men små företag har möjligheten att anpassa sina system för detta från allra början.

Mer mobilt

Många företag hakar alltså på den här trenden och i och med att man går mot mer mobila lösningar är det även många som går över till att ha företagsväxeln mobil. Det finns många aktörer som specialiserar sig på att erbjuda mobil växel till ditt företag och det är bara att välja en. I och med att mycket företagsrelaterat i dag sker mobilt har det blivit svårare för företagen att förbjuda mobilanvändande på arbetsplatsen. I Dagens Nyheter kan man läsa att det är svårt att dra en gräns eftersom det är svårt att veta om det de anställda gör på mobilen är jobbrelaterat eller inte.

Kan styras utan händer

Att försöka jobba emot att arbetsplatser blir mer digitala och mobila är bara dumt eftersom framtiden ligger här. Om ett par år kommer man till och med kunna kommunicera via sina mobila enheter utan att behöva använda händerna och detta kommer givetvis att underlätta enormt mycket, speciellt på arbetsplatsen.

”I dag kommunicerar vi med mobiltelefonen genom att trycka och swipea, men om några år kommer din smartmobil gissa vad du önskar utan att du behöver röra ett finger.” Läs mer.