Dags att förverkliga drömmen

Längtar du efter någonting nytt? Kanske förverkliga en dröm du länge haft och göra en hobby till ett jobb? Många är det som går i samma tankar, men det är inte alltid lätt att ta steget och våga chansa. Att starta ett företag är det bästa att göra om du vill börja om på nytt och har ett intresse som du tror dig kan tjäna pengar på. Det kan vara allt från att sälja egen gjorda möbler till att sälja tavlor som en har målat. Viktigaste är bara att ta steget och våga satsa, samt ha koll på allt som man behöver veta.

 

 

 

 

 

 

 
Kreativiteten är vad som ger dig styrkan att våga.

Inspireras av andra

En smart sak kan vara att kolla runt hur andra har gjort för att starta eget. Detta för att både inspireras och se vilka misstag och fällor de gick in i. Alla gör vi misstag, och vi kan lära av varandra för att undvika diverse problem. Kolla gärna också igenom olika tidningar för att se vad som finns att lära där. Det finns mycket information om att starta eget, och om du exempelvis läser igenom den här chatten om att starta eget kommer du snart märka att du inte är ensam om att ha frågor om hur man går till väga. Ett exempel på en fråga ur chatten är denna:

Fråga: Mitt problem känner jag är att göra en rättvisande uppskattning på hur mycket jag kommer att tjäna, alltså för inkomstskatten. Jag vill ju inte hamna med för höga kostnader för att jag övervärderat min idé. Å andra sidan vill jag inte behöva oroa mig för framtida oväntade utgifter…

Svar: Det är egentligen inga problem. Uppskatta så bra som möjligt. Ha sedan riktigt bra koll på din ekonomi med prognoser och utfall så du ser om du ligger rätt till. Märker du att du inte gör det kan du bara göra en ändring hos skattemyndigheten så tar de nytt beslut.

Om du ska starta företag med en kompis eller släkting är det också viktigt med tydliga juridiska avtal. Smart är det att ta kontakt med  en advokat för juridisk hjälp när det handlar om sådana frågor. Allt detta för att undvika diverse familjeproblem i framtiden.

Lär dig mer genom att läsa på Skatteverket

Mer information om hur du går tillväga för att starta eget kan du hitta på Skatteverkets hemsida. Där hittar du diverse broschyrer och tjänster som ger dig möjligheten att inte bara lära dig hur man går tillväga utan också faktiskt börja själva processen med att starta bolaget. Det är bara du som står i vägen för dina drömmar, och det kommer aldrig att vara någon annan än du som får saker att hända i ditt liv. Våga, du kommer inte att ångra dig – och om du gör det, så har du i alla fall försökt!


Tumme upp till dig som vågar satsa på drömmen!