Att starta, men inte driva företag

Att ta det stora beslutet om att starta ett eget företag är otroligt spännande, och när man väl tagit det där beslutet så är det bara att köra till 110 %! Att driva eget företag är många gånger en dröm som man haft länge, så man ska helt klart ta vara på tillfället som nu ges. Men det är inte alltid som man gillar en ledande roll bara för att man vill starta eget!

Vi skulle inte direkt påstå att det är ovanligt att man går i tankarna om att starta eget, om vi säger så. Senast igår kunde man läsa på Skanskan.se om hur många som är sugna på att dra igång ett alldeles eget företag! Det är med andra ord något som många vill göra, och även om det inte alls är lika många som faktiskt gör det som drömmer om det, så är det en hel del nu för tiden som registrerar sina egna bolag. En otroligt härlig utveckling! Men bara för att man vill starta företag, så betyder det faktiskt inte att man vill driva det, tro det eller ej!

Det är kanske inte så vanligt, men det händer då och då att man drar igång ett företag, och faktiskt anställer någon annan som VD istället för att axla rollen på egen hand. Särskilt vanligt är det nog om man driver ett någorlunda kreativt företag där man helt enkelt gör saker, och känner att man vill göra just det, istället för att faktiskt driva företaget. Känner du igen dig i detta? Ett tips är att kontakta forteexecutives.se för att se hur de kan hjälpa dig, de är nämligen experter på att hitta rätt personal till höga poster, så som för VD och styrelse! Något som helt klart kan komma väl till pass om man vill starta, men inte driva, ett företag. 

Hur högt ska man egentligen sikta? Det varierar såklart från person till person, men man ska alltid försöka att sikta så högt och långt som det bara går! En som man kan och bör inspireras av är Perihan Abou-Zeid, som drömmer om att skapa, vad hon kallar, ett eget Google. Ett mål som är högt, men faktiskt inte omöjligt. Så sikta alltid högt när du startar ditt företag, för om det inte hamnar hos månen, så hamnar det då i alla fall hos trätopparna!