Att komma igång

Idag är det allt fler som väljer att starta eget företag. En av anledningarna till detta är nog alla inspirerande och lärorika tv-program om hur man startar företag, tjänar pengar, marknadsföring, affärsidéer etcetera. Ett av de mest populära programmen i denna genre är med största sannolikhet ”Draknästet”.

Eftersom det idag är väldigt stor konkurrens mellan företag i de flesta branscher gäller det att ha tålamod och kunskap innan man ger sig in i ett eget företagande. Att vara påläst och vara förberedd både mentalt och ekonomiskt är A och O. Vad mer kan man göra för att slå undan konkurrenterna och bli det självklara valet för kunderna?

•    För det första måste man självklart ha en bra affärsidé som det finns ett stort behov och en stor efterfrågan på. Finns det redan företag som sysslar med just denna produkt eller tjänst så gäller det dessutom att vara det företag som har det lilla extra som får kunderna att välja dig. I stora städer som Stockholm är hård konkurrens nästan alltid ett faktum och
•    Att bli synlig för de potentiella kunderna är otroligt viktigt, speciellt i början. Hur ska folk annars veta att ditt företag finns? Ett bra sätt att nå ut är genom att ta hjälp av en inspirerande Eventbyrå som är experter på att fixa kundevent. Att bjuda in potentiella kunder till ett lanserings- eller öppningsevent är ett perfekt sätt att bli synlig, få kontakt med sina förhoppningsvis blivande kunder och samtidigt kunna berätta om sin idé eller produkt.
•    Att samtidigt marknadsföra sig genom annonser i tidningar, Facebook, tv etcetera och dessutom ge kunder rabatt och bra erbjudanden som lockar dem till att testa er produkt är mycket viktigt.

Lycka till!